Denna artikel är en annons

Stadskvarteret ger Drottninghög nya boendekoncept

Hyresrätter har länge präglat Drottninghög, men nu är det på väg att förändras. I ett unikt och långsiktigt projekt som pågår till 2035 får stadsdelen nya boende­koncept och utökade möjligheter till en modern livsstil.

Det totala antalet bostäder ska mer än fördubblas och befintliga hyresrätter kompletteras med nya upplåtelseformer som bostadsrätter och hyrköpslägenheter. Syftet är både att locka nya målgrupper och möjliggöra bostadskarriär inom området. Utvecklingen drivs av Helsingborgs stad och Helsingborgshem i projekt DrottningH, men samarbetena blir hela tiden fler.

– Det är glädjande att fler byggherrar etablerar sig här. Till exempel bygger Riksbyggen områdets första bostadsrätter och i december är det inflyttning i Tornets nybyggda hyresrätter längs Vasatorpsvägen, berättar Christine Delander Eksten, projektchef på Helsingborgshem.

Ett annat tydligt exempel på förändringsresan är nya Stadskvarteret som Helsingborgshem bygger längs Regementsvägen. Stadskvarteret erbjuder olika boendeformer och
boendekoncept i totalt 198 bostäder.

– Vi bygger till exempel studiolägenheter med yteffektiv planlösning och industriell känsla och BoBas-lägenheter som är ett koncept med enklare standard och lägre hyra, säger Christine Delander Eksten.

Variationen stärks också med radhusbebyggelse och ett co-living-koncept i ett av höghusen.

– Co-living är ett boende där vi kombinerar möjligheten att både vara för sig själv och att vara del av en gemenskap genom tillgång till kök och andra gemensamma ytor. Med detta koncept skapar vi förutsättningar för delningsekonomi, säger Christine Delander Eksten.

I bottenplan på husen längs med Regementsvägen kommer sex kommersiella lokaler dessutom att ge nya flöden till stadsdelen. Stadskvarteret blir inflyttningsklart i etapper under 2022 och 2023.